Introduktion af babysalmesang i Hejnsvig Kirkeblad september 2009:

Babysalmesang!  Hvordan kan det lade sig gøre og hvad kan babyer få ud af det? De  kan jo ikke synge! Sådan tænkte jeg og nok også andre med mig, første gang jeg hørte om babysalmesang. Men babysalmesang er de seneste år blevet en stor succes i mange kirker landet over.

Da jeg i foråret fik mulighed for at deltage i et kursus i babysalmesang i Løgumkloster, fik jeg en ”øjen-åbne-oplevelse”. Det var en stor oplevelse at se hvad både forældre og babyer fik ud af at deltage i babysalmesang – ikke så sært det er blevet en succes landet over.

Musik er et sprog, som selv det spæde barn forstår. I dag ved man, at musik og sang har stor betydning for det spæde barn, ja også for det ufødte barn. Musik stimulerer det lille menneskes udvikling. Det ligger/ sidder med store åbne øjne og suger det hele til sig og det svarer tilbage til forældrene med smil, lyde og spræl med arme og ben.

I ”Min første salmebog” har medredaktør Inge Marstal udtalt: ”Ligesom barnet tilegner sig det sprog, der bliver talt med under opvæksten, vil det tilegne sig de sange og den musik, der bliver sunget og spillet for det. Senere i livet vil barnet igen og igen opleve genkendelsens glæde, når de møder kendte sange, salmer og musikstykker i nye sammenhænge… ….vi er som danskere privilegeret  med en sangskat som efter international målestok er ganske enestående. Den skal vi bruge og give i arv til vores børn”

Derfor vil vi nu forsøge at starte babysalmesang i Hejnsvig kirke.

Babysalmesang henvender sig til børn i alderen 0- 12 måneder og deres mor eller far eller anden voksen. Det foregår i kirkerummet, hvor børnene får mulighed for at opleve salmerne gennem deres sanser, ved at se, føle, lytte og bevæge sig. Vi vil synge, danse,  og vugge salmernes stemning ind i barnet. Samtidig kommer forældrene rigtig tæt på deres barn og får lært nogle salmer, som også kan bruges som godnat sange eller når man har lyst derhjemme. Der kræves ingen forudsætninger af mor, far eller anden voksen, heller ikke at man er god til at synge. Kun lysten til at være sammen med sit barn og synge kendte og nye salmer.

Her kan man bare være sig selv. Alle ved, at babyer kan være utilfredse og kan have spontane behov, der skal dækkes her og nu.

Hver gang efter sangen, vil der blive serveret en forfriskning, hvor man kan få en lille snak med de andre forældre, mens børnene leger, får mad eller sover.

Det er ikke muligt at ta´ ældre søskende med til babysalmesang.

Babysalmesang er gratis, men pga. begrænsede pladser (10 – 12 børn) er tilmelding nødvendig. Husk at oplyse

-          mors eller fars fuld navn

-          barnets navn og fødselsdato

-          adresse, tlf. nr., og gerne mail adresse.

 

Velkommen til babysalmesang i Hejnsvig Kirke

Lis Møberg, sognemedhjælper