Stemning ved Søen

Et idyllisk sted midt i Hejnsvig By er anlægget, der er delvist omkrandset af skov. Her finder man søen, et stisystem, gode græsarealer med borde-bænkesæt, en bålhytte, bålpladsen, der benyttes til Sankt Hans og desuden en lille bro/platform, der rækker ud i søen. Sidstnævnte er iøvrigt skænket og opsat af Kim Tapdrup som en gestus for, at der også er blevet etableret gadelys i området.

Stedet var oprindeligt gamle mergelhuller, som omkring 1970 blev omdannet til en sø. Sidenhen blev søen løbende delvist oprenset indtil en aldeles grundig oprensning i september 2007. Et stort og beskidt mudderarbejde, der blev leveret at Billund Kommune, og som bagefter blev fulgt op at en gruppe frivillige, der med støtte af LAG midler gav hele området en gevaldig og tiltrængt ansigtsløftning.

I dag ser anlægget og søen ikke blot større ud end tidligere. Stedet har i den grad også genfundet den oprindelige charme. 

I afsnittet Hejnsvig Borgerforening finder man masser af stemningsbilleder fra forskellige arrangementer afholdt ved søen i anlægget.