Et lille eventyr om byen af Louise Daugaard

  • Louise Daugaard

    Der var engang en lille bitte by højt oppe på en bakketop. Herfra kunne man nærmest se udover det ganske Kongerige.

    Mens folket i den lille bitte by nød den skønne udsigt, kæmpede de samtidig en brav kamp. I første omgang skulle de samle ind til en hel hal…dét tog dem noooget tid - meget arbejde og rigtig mange timer.

    Heldigvis fulgte der en masse andet med, end kun hårdt arbejde – flere og flere lærte hinanden at kende, folk rykkede tættere sammen, de kæmpede sammen – store som små, og de fandt ud af, at hvis man bare løfter i flok, så kan man nå helt til toppen.

    Og sådan gik det til, at folket i den lille bitte by nåede deres første mål, og nu kunne alle aldre nyde den fine, flotte hal. Og de mindste kunne endda lege i den fantastiske nye børnehave. Dét var helt fantastisk, men det havde også været hårdt, og nu var folk lidt trætte af at kæmpe.

    Ikke desto mindre, så var de fulde af gode, nye idéer til deres lille bitte by, så der var allerede gang i nye drømme. Samtidig så trængte de alle til bare at være sammen og hygge sig, uden at tænke på nye tiltag.

    Så de besluttede sig for, at de ville fortsætte med at holde en fest for byen, som de havde gjort det tidligere. Faktisk var dét et slags marked, men denne gang skulle markedet ikke nødvendigvis give en masse penge. Dét skulle først og fremmest være festdage for hele den lille bitte by og oplandet, som alle havde været med til at kæmpe. Der ville komme majestætiske ørne flyvende ind over deres prægtige veltrimmede stadion – den fineste af slagsen i hele Kongeriget siges dét - der ville blive kastet med pile, endog ville en motoriseret diva være at finde, en irsk folkemusiker var hidkaldt, fine gamle veteranbiler også, tryllerier og al verdens andre fantastiske ting… Nogle helt fantastiske ting var i vente for den lille bitte by.

    Og mens byen ventede på Markedsdagenes kommen, arbejdede en kæmpe flok af byens beboere i kulissen, for at det hele kunne blive til virkelighed. I næsten et år forinden havde de arbejdet, og specielt i ugerne op til, arbejdede de ekstra hårdt. Nogle fra morgen til aften, for at blive klar til markedet. Sådan var det altid, når der var arrangementer i den lille bitte by, som var drevet af vilje og passion.

    "Tænk sig, at kunne være en del af dét!" tænkte flere og flere, og der blev ved med at komme nye idéer, nye initiativtagere og nye tiltag. Byen fik endda anerkendelse fra andre byer i Kongeriget, som godt kunne se det helt unikke i Hejnsvig på Toppen.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Er fuld af beundring for alle de fantastiske mennesker, der arbejder så engageret for vores lille by. Og taknemlig for alle dem, jeg har lært at kende gennem de år, vi har været i gang sammen her i Hejnsvig på Toppen.

    Louise Daugaard