Artikel fra Billund Ugeavis om babysalmesang

Kan babyer synge salmer?

I de seneste år er baby salmesang blevet en utrolig populær aktivitet i kirker over hele landet. Men kan babyer overhovedet synge?

Ja - i hvert fald i Hejnsvig. Her har sognemedhjælper Lis Møberg stået i spidsen for babysalmesang i alt 8 torsdage siden den 17. september, og avisens udsendte var med sidste torsdag, som også var afslutningen for holdet, der bestod af 7 mødre med småbørn, og som har været en stor succes. Så stor, at det allerede er blevet besluttet at starte et nyt hold op igen i januar.
”Babyer kan selvfølgelig ikke synge salmer i egentlig forstand, Men det er helt tydeligt, at de kan høre forældrenes stemmer, sanse musikken og de bevægelser, der er en del af salmesangen. Og så er kirkerummet et fantastisk godt rum til at udfolde sig musikalsk i,” fortæller Lis Møberg.
Og det får vi da også bekræftet ved selvsyn under besøget. En af øvelserne er, at mødrene blæser sæbebobler hen over de små, der ligger eller sidder på tæpper på gulvet i kirken, alt imens rummet fyldes af sagte orgelmusik. De små er fuldstændig opslugt af at suge situationen til sig med alle sanser, og er helt stille. Men ikke så snart musik og bobler er væk, så bryder de højlydt og i samlet kor ud i den gladeste pludren - eller babysang om man vil.
”Det har været en helt fantastisk oplevelse og en anden måde at være sammen med sit barn på. Babysalmesang kan absolut anbefales,” siger en af mødrene. ”Og så er det jo en ny måde at bruge kirken på,” tilføjer en anden, mens en tredje fortæller, at deltagelsen for hende og har betydet, at den lille nu stort set altid falder helt til ro, så snart, der bliver sunget eller spillet musik.
Babysalmesang retter sig mod børn i alderen 0-12 måneder sammen med én eller også gerne begge forældre.

Journalist Keld Stampe

Billund Ugeavis, tirsdag d. 17. november 2009