Vinterferie på Billund Bibliotekerne
Der er masser af sjove og udfordrende aktiviteter på Billund Bibliotekerne i skolernes vinterferie. Både for børn og voksne. Og for såvel de, der til stille og rolige aktiviteter som til de, der er lidt mere "vilde". Alle aktiviteter er gratis.

Den første aktivitet er at fremstille forskellige ting af genbrugsmaterialer og få dem til at svæve rundt i en stor vindtunnel. Det er slet ikke en nem opgave, så man må eksperimentere sig frem.

Dernæst er der et arrangement, hvor man eksperimenterer med rørperler og afprøver bl.a. en ny teknik, hvor rørperlerne stryges helt flade. På den måde skabes de smukke mønstre, som bruges i design af smykker, nøgleringe, hårpynt og seje vedhæng til f.eks. skoletasken eller penalhuset. Der bliver arbejdet med forskellige farver og geometriske former samt motiver fra bl.a. Frost og Minecraft.

I den mere vilde kategori er der raketbygning og Sky Parade. Førstnævnte arrangement kalder bibliotekerne På rejse til rummet med far, fordi det henvender sig til børn og deres fædre. Er far forhindret i at tage med, må man dog meget gerne tage bedstefar eller onkel med i stedet for. Men man må så vidt muligt hverken have sin mor, mormor eller moster med. For det er som regel den kvindelige del af familien, som tropper op sammen med børnene til bibliotekernes, så derfor er dette arrangement specielt målrettet til den voksne, mandlige del af familien og deres piger og drenge.

Deltager man i På rejse til rummet med far, får man først læst højt af en spændende bog skrevet af Morten Dürr, Kurt Komet, hvor hovedpersonen, Kurt, får en rumraket i fødselsdagsgave. Desværre er Kurts raket slet ikke stabil nok, så det bliver deltagernes opgave at lave en sikker og stabil raket. Dernæst skal man forsøge at lave en robust raket, der samtidig flyver hurtigt. Raketterne bliver sendt af sted fra bibliotekets helt egen affyringsrampe, og der er præmie til hende eller ham, der enten laver den mest stabile eller den hurtigste raket. 

Sky Parade går ud på at bygge selvkørende fartøjer i LEGO, som efterfølgende bliver sendt ud på snore i luften.Man skal eksperimentere med bl.a. balance, vægt, fart og friktion.

På alle bibliotekerne findes der brætspil til fri afbenyttelse, så man kan tilbringe nogle hyggelige timer med at spille sammen med andre.

Program for vinterferien: 

Vindtunnel
Kan du bygge noget, der kan svæve i vores vindtunnel
Fra 7 år eller i følge med en voksen
MAGION BIBLIOTEKET
Tirsdag d. 12. februar kl. 10.00-12.00

Ingen tilmelding

 

På rejse til rummet med far
Hør en rumhistorie og lav selv en raket. Forskellige konkurrencer undervejs
Billund Bibliotek
Tirsdag d. 12. februar kl. 10.00-11.30
MAGION Biblioteket
Torsdag d. 14. februar kl. 10.00-11.30

For fædre, bedstefædre eller onkler og deres børn mellem 6 og 10 år
Tilmelding via billundbib.dk/arrangementer

 

Sjov med rørperler
Prøv at eksperimentere med nye teknikker og flotte, farverige mønstre
MAGION BIBLIOTEKET
Onsdag d. 13. februar kl. 10.00-12.00
Billund Bibliotek
Torsdag d. 14. februar kl. 10.00-12.00

For børn og voksne. Børn skal være i følge med voksne
Tilmelding via billundbib.dk/arrangementer

 

Sky Parade
Vi bygger selvkørende fartøjer af LEGO
Billund Bibliotek
Onsdag d. 13. februar kl. 10.00-12.00

Fra 7 år eller i følge med en voksen
Ingen tilmelding

 

Brætspil til fri afbenyttelse
Kom og hyg jer sammen et par timer på
Vorbasse Bibliotek eller Sdr.Omme Bibliotek
For alle
Ingen tilmelding

Du kan også hente en folder over vinterferiens arrangementer på bibliotekerne.
den. 02.02.19 kl. 07:34
<- Tilbage til nyhedslisten